dimecres, 24 de maig del 2017

Resum de la reunió entre l'AMPA escola Herrero i la Conselleria d'Educació (Delegació Territorial de Castelló) - 16-5-2017

El passat dimarts 16 de maig representants de l'AMPA escola Herrero i de la Conselleria d'Educació (Delegació Territorial de Castelló) es van reunir a petició de l'AMPA per a obtenir informació i detalls sobre la licitació de la cuina del CEIP Herrero. La nostra preocupació és si les obres podran iniciar-se el més aviat possible una vegada haja finalitzat el curs i si les estaran finalitzades per a l'inici del curs 2017/2018. També volíem aprofitar la reunió per a parlar del projecte de rehabilitació integral del centre previst per al primer semestre de 2018, saber si hi ha algun esborrany de projecte de les obres i si no hi ha cap esborrany poder aportar les nostres idees i propostes perquè s'incorporen al primer esborrany. 

REFORMA DE LA CUINA DEL CEIP HERRERO

En relació a la reforma de la cuina de l'escola, una vegada publicada la convocatòria de licitació el passat 24 d'abril de 2017 el termini de presentació de propostes finalitzarà el pròxim 22 de maig de 2017. 
Des de Conselleria se'ns ha informat que està previst que la mesa de contractació es reunisca el 30 de maig, que s'obriguen les propostes el 6 de juny i que fins el 16 de juny les empreses que han presentat propostes puguen aportar documentació addicional per justificar les possibles baixes temeràries. Una vegada revisada la documentació aportada està previst que el 20 de juny es publicarà el nom de l'empresa guanyadora que durant 15 dies haurà de lliurar la documentació necessària i la garantia determinada (fiança). Finalment el 5 de juliol està previst que es signe el contracte. El termini previst de realització de les obres és de dos mesos, així que si tot va bé l'obra estarà finalitzada el 5 de setembre de 2017 però no és el més probable i en les obres públiques sol haver sempre retards. És per això que caldrà tindre previst que durant el mes de setembre el menjador escolar del centre funcione amb càtering.

Des de Conselleria ens han informat que per a principi del curs 2017/2018 el menjador escolar estarà en condicions d'utilitzar-se encara que la cuina estiga pendent de finalitzar les obres i que s'informarà a la direcció del centre del probable retard en acabar les obres perquè tinguen previst contractar un servei de càtering per a les primeres setmanes del curs.

REHABILITACIÓ INTEGRAL DEL CEIP HERRERO

En relació a la rehabilitació integral del CEIP Herrero prevista, segons el Pla d'Infraestructures de la Conselleria d'Educació, per al primer semestre de 2018 des de la Conselleria d'Educació se'ns ha informat que tot el pla està patint retards, que hi ha obres relacionades amb escoles amb barracons que tenen preferència i que la decisió d'iniciar el procés de rehabilitació del centre correspon a la Subdirecció d'Infraestructures de la Conselleria d'Educació (València). No ens han donat cap data concreta d'iniciació del procés que seria aquest:
  • Decisió de la Subdirecció d'Infraestructures.
  • Convocatòria de concurs públic de redacció d'un projecte de rehabilitació.
  • Convocatòria de licitació pública de les obres per portar endavant el projecte.
  • Obres de rehabilitació (1 any).
Des de l'AMPA s'ha demanat poder participar i proposar idees en el projecte de rehabilitació i se'ns ha contestat que en algun moment abans d'aprovar el projecte es consultarà a la comunitat escolar perquè puguem aportar propostes. Des de l'AMPA hem intentat traure una promesa perquè el projecte de rehabilitació estigue redactat i aprovat durant l'any 2018 però no ha sigut possible.

ALTRES

Aprofitant la reunió també hem traslladat la nostra preocupació perquè durant aquest any 2017 l'escola no ha rebut cap ingrés de l'administració relacionat amb les beques i el funcionament del centre. Des de Conselleria se'ns ha informat que les transferències es realitzen periòdicament, que potser hi ha algun retard i que en el cas de l'Herrero no hi ha motius per a la preocupació ja que el saldo de l'escola a dia 16/05/2017 és d'uns 80.000 euros.



En eixir de la reunió l'AMPA es va valorar la possibilitat de sol·licitar una reunió amb la Subdirecció d'Infraestructures de la Conselleria d'Educació (València) perquè ens explique quin és el pla d'actuació previst en la rehabilitació del CEIP HERRERO veient que el pla d'infraestructures publicat l'any passat s'està complint. Aquesta i altres opcions es debatran durant la pròxima assemblea ordinària de l'AMPA.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada