dilluns, 27 de juny del 2016

Valoració de l'AMPA CEIP Herrero del curs 2015/2016

VALORACIÓ CURS 2015/2016
De Junta directiva AMPA CEIP HERRERO 
A: Equip directiu CEIP HERRERO

El curs 2015/2016 ha estat de nou, un curs de canvis. Canvis en la direcció del centre (amb la substitució del cap d’estudis anterior) i canvis en el govern municipal i de la comunitat autònoma que també han afectat al funcionament del centre. A la junta de l’AMPA ens agradaria valorar aquest curs per escrit perquè no se’ns oblide res i perquè quede constància.

Començarem pels aspectes que ens han agradat. En primer lloc, valorem molt positivament la plena disponibilitat d’espais per a fer activitats, tallers, reunions, jornades, sopars reivindicatius, etc. També valorem i apreciem la disponibilitat de l’equip directiu a reunir-se amb a l’AMPA (almenys a principi de curs) i tractar i discutir qualsevol assumpte relacionat amb el centre. Valorem molt positivament també que l’escola haja acceptat col·laborar i o ajudar en la majoria de projectes o propostes que hem presentat (Castanyada, Mercat Solidari, Festa del llibre, Jornada Intercultural i de Portes Obertes, Com sona l’Herrero, Xocolatada de Magdalena, Festa de Graduació de 6é, etc). Sobretot, volem destacar, la plena disponibilitat per a participar en el projecte #PintaEscola de l’ajuntament i a pagar més pintura de la que aportava l’ajuntament. L’AMPA valora molt positivament la reunió informativa del menjador escolar de principi de curs i esperem que es torne a convocar a principi del proper curs. Per últim, el curs passat vam felicitar l’equip directiu per la sirena musical que fa molt més agradable l’entrada i eixida a l’escola i serveix perquè tots coneguem músiques de diferents estils i cultures. Enguany volem tornar a fer-ho i esperem que el pròxim curs continue amb més diversitat musical.

D’altra banda també hi ha aspectes que no ens han agradat i volem deixar constància. Durant el curs la junta i les famílies del centre hem trobat a faltar informació sobre aspectes importants que s’hagueren solucionat amb reunions informatives i haguéren aconseguit més implicació, complicitat i participació de les famílies. Per exemple, hem trobat a faltar una reunió informativa i més completa sobre Xarxa Llibres, un projecte que considerem molt important i bàsic per a moltes famílies perquè implica la gratuïtat dels llibres i material curricular i la seua reutilització.

La junta de l’AMPA també volem deixar constància de tres qüestions concretes. En primer lloc, no entenem que un centre escolar es puga quedar sense secretària durant sis mesos i vora tres mesos sense directora, amb una única persona (la cap d’estudis) com a interlocutora i responsable del centre i que ha afectat als horaris d’atenció a les famílies i d’admissió. No sabem de qui és responsabilitat principal però una escola no es pot dirigir per una sola persona, encara que siga temporalment. Tampoc no entenem que durant prop de cinc mesos no es convoque el consell escolar quan hi ha assumptes i propostes urgents a resoldre i que quan es convoque hi haja propostes de l’AMPA i de les mares i pares que no figuren a l’ordre del dia.

Moltes de les coses que valorem en aquest escrit ens haguera agradat dir-les i proposar-les en una reunió amb l’equip directiu però a partir de Nadal ha estat impossible reunir-se i tota la comunicació ha sigut per correu electrònic i de paraula.

L’AMPA i les famílies de l’escola volem el millor per a la nostra escola i en cap moment volem fer retrets presonals a ningú, només volem una escola millor, per això proposem activitats, per això fem difusió en positiu de tot el que fa l’escola i per això hem convocat mobilitzacions quan hem vist l’escola en perill. Hi ha molta gent (mestres, famílies, amics, veïns, entitats, partits, sindicats, etc) que acompanyen l’escola i donen suport a les convocatòries d’activitats i ens agradaria també sentir el suport del nostre equip directiu.

Esperem que el curs 2016/2017 siga millor per a tots, que la nostra comunicació siga més fluida, amb més col·laboració, més informació i més participació. Volem una escola viva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada