dijous, 3 d’abril del 2014

Conselleria d'Educació ha decidit que el programa educatiu de l'escola Herrero serà en CASTELLÀ

L'Herrero #trievalencià

Davant la negativa de la Conselleria d'Educació a tirar enrrere les retallades d'unitats escolars a 5 escoles de la ciutat (Mestre Canós, Bisbe Climent, Blasco Ibáñez, Herrero i Mestre Armelles), el Consell Escolar de l'escola Herrero es va reunir d'urgència per decidir quin programa educatiu s'aplicarà a l'escola en l'única unitat escolar que tindrà el curs 2014/2015 (reunió del 10 de març de 2014) i per unanimitat de tots els seus membres es va decidir que s'aplicaria el PROGRAMA EDUCATIU D'ENSENYAMENT PLURILINGÜE EN VALENCIÀ (PPEV).

La decisió es va traslladar a la delegació territorial de la conselleria d'educació i des de la inspecció se'ns va explicar que la decisió seria respectada. La sorpresa ha vingut fa dos dies quan a l'accedir al programa informàtic que gestiona les places ofertades per cada centre apareix que l'escola Herrero tindrà la seua única línia en castellà. En principi semblava un error i la direcció de l'escola va enviar cartes a la delegació de conselleria a Castelló i a València demanant explicacions. Cap de les cartes ha tingut resposta ni per telèfon, ni per correu electrònic.

Hui s'ha reunit la direcció del centre i representants de l'AMPA amb la inspecció educativa i ens han confirmat que la decisió s'ha pres des de València, que ho lamenten i que no es tracta de cap errada. L'excusa des de València és que s'aplica la llei LOMQE i que les escoles amb una unitat han de ser en castellà, diuen.


Aquesta és una decisió més contra la integració de les famílies, contra la llei d'ús i ensenyament del valencià, contra l'educació pública, contra la decisió unànime del consell escolar del centre i contra totes les famílies i mestres que volem una educació pública, de qualitat i plurilingüe, també en valencià.

Reclamem que es repecte la decisió del Consell escolar sobre el programa educatiu
http://ampaescolaherrero.blogspot.com.es/2014/04/la-conselleria-deducacio-no-respecta-la.html

Encara així les famílies i el centre recomanem a les famílies que a la preinscripció indiquen la línia en valencià per forçar a la conselleria a canviar la seua decisió.

L'Herrero #trievalencià

28 comentaris:

  1. No els podem disar fer esta barbarirat. Molts anims.
    Pau Sancho

    ResponElimina
  2. Cada dia pensem i treballem per fer el contrari del que ara us (ens volen) fer. En defensa de la pública. En defensa del valencià. Dijous ens vorem

    Enric Nomdedéu

    ResponElimina
  3. Vaig estudiar al colage Herrero i existien linees en valencia, apoye la mocio del ensenyament en valencia. Es la nostra llengua i debem transmitir-la com cal, en les nostres escoles.

    ResponElimina
  4. Molts d'ànims Herrero! És gratificant veure com us importa la vostra llengua i la vostra cultura.

    ResponElimina
  5. Esteu donat un exemple de dignitat al poble de Castelló, junt als altres col·legis de la ciutat, pel dret que teniu com a mares i pares a elegir i tutelar l'educació de les vostres filles i fills. La democràcia no es votar cada 4 anys, es poder decidir.
    La vostra lluita enforteix els valors democràtics i es ferma en la defensa d'una escola pública, democràtica, de qualitat i en valencià (i també espere que laica).
    Endavant valents!

    ResponElimina
  6. Esteu escrivint la història. D'ací uns anys, es recordarà que a l'Herrero hi havia uns pares i mares i mestres, que es van negar a resignar-se. Que malgrat tindre tot en contra decidiren fer una serie d'accions per denunciar allò que els semblava injust. Amb l'excusa de la crisis, es volen carregar l'escola pública i en valencià...
    Gràcies de tot cor per la VOSTRA LLUITA, LA NOSTRA, LA DE TOTS I TOTES!
    L'única lluita que es perd és aquella que s'abandona!

    ResponElimina
  7. Des de la Plataforma PROU, de la qual hi sou part, us enviem tots els ànims i la força de què som capaços/ces. No podran amb un poble alegre i combatiu, així que ja sabeu: alegria i lluita!! Hem d'estar units i defendre les nostres escoles, les de tots i totes. Per una educació, pública, de qualitat, digna, per a tots i totes i en valencià. L'educació pública no es toca!! Endavant, companys i companyes!!

    ResponElimina
  8. Sóc castellanoparlan, fill d'immigrants i vaig estudiar en una escola pública d'una altra comunitat des d'infantíl fins als 16 anys. Des d'eixa edat vaig seguir estudiant en aquesta ciutat i vaig tardar molt poc a sentir-me un castellonenc més. Fa 8 anys vaig escolaritzar a la meua filla major en aquesta escola en línia valenciana i un any després vaig fer el mateix amb el seu germà, i ells m'estàn ensenyant a escriure en valencià, cosa de la qual m'enorgullisc tant com haver conegut als mestres que han anat tenint els meus xiquets al llarg d'aquests anys (amb una única excepció que per sort o desgràcia trenca la regla). En la classe de la meua filla (que és on mes xiquets immigrants hi ha de les dues) he vist com s'han integrat eixos xiquets d'altres països i fins altres continents a un nivell inimaginable, pues alguns d'ells eleven el nivell d'excel·lents en la seua classe….cosa que m'agradaria que saberen eixos senyors que diuen representar-nos a tots.

    Des d'ací només volguera que algun d'ells em responguera aquestes dues senzilles preguntes:
    1.- Com és possible que els qui han sigut democràticament triats per a representar al poble prenguen les decisions contràries al que el seu poble els demanda?
    2.- Què està passant en aquest país perquè els responsables de defensar i respectar la democràcia demostren tamaña falta de respecte i agressivitat amb el poble que ha confiat en ells tan honrosa labor?.

    Gràcies i perdó per les faltes d'ortografia…estic aprenent.

    ResponElimina
  9. Fa quasi trenta anys estàvem com esteu vosaltres ara, lluitant perquè els nostres fills pogueren anar a l'escola pública en català a Castelló i ara ho farem perquè els nostres néts també hi puguen anar. Ho vam aconseguir aleshores i vosaltres, tots junts, ho aconseguirem també ara. Sí que hi podem!

    Maties Segura Sabater

    ResponElimina
  10. Vergonya, valencians, vergonya!! Lluitarem i, al final, guanyarem perquè la raó i la dignitat són nostres.

    ResponElimina
  11. Fa molts anys el meu pare va estudiar al col·legi Herrero. Malgrat que aquell Castelló era en un 90% valencianoparlant va haver de fer-ho en castellà. Ara, en un Castelló cada vegada més castellanitzat, els xiquets hauran d'estudiar també en castellà.
    L'estratègia és clara!
    Molta força!

    ResponElimina
  12. Només una ratlla per animar-vos i agrair-vos la vostra postura valenta, i per constatar que és inadmissible que ens hagem d'alçar contra els propis governants, als quals mantenim perquè facen política contra nosaltres! Quant de temps i recursos estalviaríem amb uns mandataris ètics, honestos i amb una bona educació!

    ResponElimina
  13. Moltíssims ànims i tot el meu suport. No és propi d'una societat democràtica com la nostra (!?) que el poder passe per damunt de la voluntat dels ciutadans.

    ResponElimina
  14. Si perdem la nostra llengua deixarem de ser el poble valencià. Ja quasi som un poble sense veu, ara volen que parlem amb la veu d'altres...
    Manel de la Plana

    ResponElimina
  15. Des de la Plataforma per la Llengua us volem donar tot el nostre suport i forces! Ahir vam publicar l'InformeCAT14 (https://www.plataforma-llengua.cat/estudis/interior/124) on fem nombroses referències a l'extermini del valencià per part del govern de la zona. Es calcula que en el curs 2013-2014 uns 100.000 infants valencians no han pogut accedir a l'educació en català tot i demanar-ho i que la situació empitjorarà el curs vinent.

    No defalliu en la lluita dels vostres drets!!

    ResponElimina
  16. Tot el meu suport des de Sant Vicenç dels Horts, Baix Llobregat. Endavant i lluitem tots pels nostres drets!

    ResponElimina
  17. Deixaran tota la zona centre sense cap línia en valencià. És una barbaritat tan gran que no es sosté per cap lloc. Front a les agressions sol podem reaccionar i exigir justícia.

    ResponElimina
  18. Hola ,soy castellano parlante y tenia muy claro que mis hijos tenían que estudiar en valenciano por que es nuestra cultura y por que yo no se lo iba a enseñar correctamente y estudiar en valenciano les ayuda también a coger otros idiomas con mas facilidad.No entiendo por que se meten con la educación de esa manera tan barbara.

    ResponElimina
  19. Els que no volen que s'estudie en valencià són els que no volen que s'estudie, es llija i es pense en altres idiomes. Contra la imposició la revolta de les consciències. Ens volen espanyolitzar i fer-nos miserables i pobres d'esperit, com ells. Endavant!

    ResponElimina
  20. Hi ha una cosa que sempre m'ha cridat l'atenció: no he nascut en la CV i he deprés el valencià quan ja tenia una edat, però L'APATIA d'aquesta societat que permet un atac directe i sense remordiments, mès bè al contrari, amb traïdoria i premeditació ÉS IMPRESSIONANT, no entec com poden permetre que pasen aquestes coses i no vos recolzen, no entenc com poden permetre dit atac a l'educació del nostres fills i que aquesta gentola puguen passejar tranquil·lament pel carrer.

    ResponElimina
  21. Als meus pares, valencianoparlants, se'ls va negar l'escolarització en valencià. Ara, 40 anys després, sembla que res ha canviat; però segur que entre tots ho podem modificar. Molts ànims per totes i tots els que esteu lluitant per aquesta causa, gràcies!

    ResponElimina
  22. La nostra llengua és cultura. Retallar en cultura és retallar en educació. Molts ànims per a tots, seguim lluitant!

    ResponElimina
  23. La vostra lluita és la nostra. Els vostres fills són el nostre futur. Gràcies per no deixar que ens retallen la llengua.

    ResponElimina
  24. Moltíssimes gràcies a tots i a totes pel vostre suport i recolzament. Demà serà una jornada de lluita molt important. Us convidem a participar en els tancaments per l'educació pública i en valencià. PER L'ESCOLA PÚBLICA, LA NOSTRA, LA DE TOTS.

    ResponElimina
  25. No ens podem rendir davant de la injustícia i l'absurditat de les decisions tècniques i/o polítiques de la conselleria d'educació. Cal lluitar junts per l'educació pública (volen les dos unitats), per l'educació en valencià i per l'educació pública en igualtat en la concertada, que també paguem entre tots.

    ResponElimina
  26. Avuí és el dia q podem demostrar q som molts i moltes els q volem q el nostre cole continue sent el q és. Os esperem

    ResponElimina