dimecres, 19 de febrer del 2014

RESOLUCIÓ APROVADA PEL CONSELL ESCOLAR DEL COL·LEGI HERRERO Contra els canvis en el currículum escolar i en els llibres de text [12/02/2014]


RESOLUCIÓ APROVADA PEL CONSELL ESCOLAR DEL COL·LEGI HERRERO

Contra els canvis en el currículum escolar i en els llibres de text

El Consell Escolar del col·legi Herrero (Castelló de la Plana), reunit en sessió ordinària el dia 12 de febrer de 2014, després de realitzar un debat en el seu si sobre la situació que es pot crear amb els nous canvis que s'estan tramitant en el currículum escolar i, amb això, l'anunci que es canviaran els llibres de text actuals, ha aprovat la present resolució per unanimitat:

Considerant que:

  • Els llibres de text que s'utilitzen en l'actualitat són perfectament vàlids i han de seguir sent-ho durant un mínim de quatre anys des del curs per al qual van ser adquirits.
  • Els canvis curriculars que es proposen ara no tindran una gran vigència i, a més, no són canvis essencialment dels continguts, sinó de l'enfocament dels mateixos per motius ideològics.
  • Hi ha grans dificultats de les famílies per assumir costos per l'adquisició dels llibres de text i materials.
  • Els bancs de llibres que s'han creat han de seguir sent usats perquè suposen un capital social que ha de ser respectat i defensat.
  • L'ensenyament públic ha d'estar finançada totalment amb els fons públics.
El Consell Escolar aprova:
  • Mantenir tots els llibres de text actuals, mentre siga possible, fins que tots i cada un d'ells hagin estat utilitzats, almenys, durant quatre cursos escolars .
  • Potenciar el banc de llibres existent en el centre educatiu per aconseguir que tot l'alumnat pugui accedir-hi sota la fórmula de préstec, o intercanvi, i reutilització .
  • Sol·licitar a les famílies del centre educatiu que cedeixin al banc de llibres , quan finalitze l'actual curs escolar i sempre els seus fills i filles progressin al curs següent, els llibres que actualment estiguin utilitzant els seus fills i filles.
  • Continuar donant passos cap a una progressiva revisió del Projecte Educatiu del centre per a implantar mètodes d'ensenyament en què els llibres de text s'utilitzen exclusivament com a part de les biblioteques d'aula i, amb això, deixar de demanar a les famílies l'adquisició de nous llibres de text en l'inici de cada curs escolar.



RESOLUCIÓN APROBADA POR EL CONSEJO ESCOLAR DEL COLEGIO HERRERO

Contra el cambio en el currículo escolar y los libros de texto

El Consejo Escolar del colegio Herrero (Castelló de la Plana), reunido en sesión ordinària el día 12 de febrero de 2014, después de realizar un debate en su seno sobre la situación que se puede crear con los nuevos cambios que se están tramitando en el currículo escolar y, con ello, del anuncio de que se cambiarán los libros de texto actuales, ha aprobado la presente resolución por unanimidad:

Considerando que:
  • Los libros de texto que se utilizan en la actualidad son perfectamente válidos y deben seguir siéndolo durante un mínimo de cuatro años desde el curso para el que fueron adquiridos.
  • Los cambios curriculares que se proponen ahora no tendrán una gran vigencia y, además, no son cambios esencialmente de los contenidos, sino del enfoque de los mismos por motivos ideológicos.
  • Existen grandes dificultades de las familias para asumir costes por la adquisición de los libros de texto y materiales.
  • Los bancos de libros que se han creado deben seguir siendo usados porque suponen un capital social que debe ser respetado y defendido.
  • La enseñanza pública debe estar financiada totalmente con los fondos públicos.
El Consejo Escolar aprueba:

Mantener todos los libros de texto actuales mientras sea posible hasta que todos y cada uno de ellos hayan sido utilizados, al menos, durante cuatro cursos escolares.

Potenciar el banco de libros existente en el centro educativo para conseguir que todo el alumnado pueda acceder a los mismos bajo la fórmula de préstamo, o intercambio, y reutilización.

Solicitar a las familias del centro educativo que cedan al banco de libros, cuando finalice el actual curso escolar y siempre sus hijos e hijas progresen al curso siguiente, los libros que actualmente estén utilizando sus hijos e hijas.

Continuar dando pasos hacia una progresiva revisión del Proyecto Educativo del centro para implantar métodos de enseñanza en el que los libros de texto se utilicen exclusivamente como parte de las bibliotecas de aula y, con ello, dejar de solicitar a las familias la adquisición de nuevos libros de texto en el inicio de cada curso escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada